2024 Dalībnieki

Skatīt vairāk...

Par pasākumu „Latvijas Gada motocikls 2024”

2024.gada 13.jūnijs

 

                                                                                

                                            Par pasākumu „Latvijas Gada motocikls 2024”

 

Lai apzinātu un veicinātu Latvijas motopasaules aktivitātes, informētu klientus un pievērstu uzmanību motociklam kā transporta, atpūtas, sporta un izklaides veidam, tiek rīkots pasākums „Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi (www.gadamotocikls.lv;  facebook: gada motocikls; twitter: gadamotocikls). Konkurss tiek organizēts laika posmā no 1.maija līdz 13.jūnijam, ar kopējiem motociklu testiem BKSB 23.maijā un ar apbalvošanas ceremoniju t/c “Mols”, Krasta ielā 46. plkst. 12.00 13.jūnijā.  Fināla pasākumā tika pasniegta ceļojošā balva, kuru darinājis juveliermākslinieks Oļegs Auzers.

Vietnē www.gadamotocikls.lv ir pieejama informācija par žūrijas sastāvu, konkursa nolikumu un , galvenais, iespēja katram no Latvijas moto entuziastiem  nobalsot TAUTAS BALSOJUMĀ (www.gadamotocikls.lv vai FB “Gada Motocikls”)  par savu favorītu.

 

Motopasaules pārstāvji žūrijas dalībnieki :

 

         1.Jānis Rozītis - motosportists

2.Artis Drēziņš – žurnālists “lasi.lv”

3.Uģis Spēlmanis - “1.Motoskola”

4.Martiņš Ziders – žurnālists “Kas Jauns”

5.Ansis Īvāns – žurnālists “Delfi.lv”

6.Valdis Melderis – ētera personība |”Radio Skonto”

7.Oskars Irbītis – satiksmes un drošības eksperts, žūrijas tehniskais direktors

8.Tāls Meļķis – CSDD, Motormuzejs

9.Pauls Timrots – žurnālists, “Zebra” TV, žūrijas priekšsēdētājs

10.Ainars Zariņš – žurnālists “AutoMedia.lv”

11.Artis Ozols – “Durka Racing”

13.Normunds Krapsis – satiksmes drošības eksperts

18.Ronalds Cimoška – ekstrēmas braukšanas instruktors

14.Jānis Vanks – DBS direktors

15.Māris Ozoliņš “I-Auto”izdevums

16.Alberts Krūmiņš – CSDD

17.Kristaps Skutelis – kursors.lv

18.Reinis Traidās – kursors.lv

19.Jānis Kļaviņš - motosportists

 

Konkursa idejas autors Arnis Blodons: ““Latvijas Gada motocikls” konkursa pamatjēga ir iepazīstināt motointeresentus ar Latvijas tirgū pieejamajiem motociklu modeļiem, to īpašībām. Tas ļauj izvēlēties sev piemērotāko motociklu, izprast spēkratu tehnisko raksturlielumu. “Latvijas Gada motocikls” nav pirktākais, dārgākais vai kā citādi pārākais motocikls. Tas ir tā brīža konkursa žūrijas emociju un racionalitātes apvienojums, kurš pēc gada var būt pavisam savādāks”.

“Latvijas Gada motocikls 2024” tehniskais direktors Oskars Irbītis: “Rietumu pasaulē motobraukšana kļūst aizvien populārāka, arī pie mums Latvijā, tāpēc palielinās pieprasījums pēc mazākas kubatūras motocikliem, ar kuriem var braukt arī jaunieši. Īpaši priecē lielais dalībnieku skaits – katrs var atrast sev piemērotāko un tīkamāko motociklu. Būtiski palielinās ari jauno motociklu drošības sistēmu klāsts, to daudzveidība un tehnika kļūst arvien pilnīgāka.”

“Esam patiesi priecīgi sadarboties ar „Latvijas Gada motocikls” komandu jau devīto gadu. “Latvijas Gada motocikls” Grand Prix titula pasniegšana ir viens no vasaras gaidītākajiem notikumiem gan pasākuma dalībniekiem, gan tirdzniecības centra apmeklētājiem. Arī šogad konkursa uzvarētājam tika pasniegta īpašā tirdzniecības centra “Mols” ceļojošā balva „Latvijas Gada motocikls2024”, kuru veidojis latviešu juveliermākslinieks Oļegs Auzers,” tā par „Latvijas Gada motocikls 2024” konkursa norisi ilggadējā konkursa partnera t/c „Mols” valdes locekle Svetlana Novikova.

Konkursā “Latvijas Gada motocikls” žūrijas dalībniekiem ir obligāti saistošs konkursa Nolikums, kur atrunāta konkursa tehniskā norise un vērtēšanas kritēriji, kā arī Ētikas kodekss. Šajos normatīvajos dokumentos ietvertajam jāsekmē konkursa organizatoriskā izdošanās un jānodrošina iespējami godīga jeb mazāk subjektīva vērtēšana. Par Nolikuma un Ētikas kodeksa klaju neievērošanu jebkurš žūrijas loceklis var tikt atskaitīts no līdzdalības konkursā.

 

 Konkursa “Latvijas Gada Motocikls 2024” rezultāti:

 

 Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet

“Latvijas Gada Motocikls 2024 2. vieta” - Motto Guzzi Stelvio

“Latvijas Gada Motocikls 2024 3. vieta” (dalīti) - KTM SMT 890

“Latvijas Gada Motocikls 2024 3. vieta” (dalīti) - Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

"Latvijas Gada Ielas Motocikls 2024" - Honda CB650r ABS e-Clutch

"Latvijas Gada Piedzīvojumu 2024" -  BMW F900 GS

"Latvijas Gada Lielais Piedzīvojumu 2024" - Triumph Tiger 1200 Rally Explorer

"Latvijas Gada Elektro Motocikls 2024" - Energica Experia

"Latvijas Gada Motorollers 2024" – Lambretta V 125

"Latvijas Gada Motocikls lidz 500cc 2024" - Triumph Scrambler 400 X

"Latvijas Gada Klasiskais Motocikls 2024" - Royal Enfield Interceptor 650

"Latvijas Gada Chopper 2024" - Royal Enfield Super Meteor 650

“Latvijas Gada Motocikls 2024. Tautas balsojums” - Royal Enfield Hymalayan 450

“Latvijas Gada Motocikls 2024. Visvairāk tirgotā marka” – Honda

Konkursu “Latvijas Gada motocikls” no 2014.gada organizē SIA “Grafikas” un atbalsta t/c “Mols”

 

Žūrijas vārdā:  O.Irbītis.

 

“Latvijas Gada motocikls 2024”tehniskais direktors.

tālr.+37129238017

 e-pasts: gadamotocikls@gmail.com

Lasīt vairāk...

14.06.2024

Cik tālu var aizbraukt ar Eiropā pirmo elektrisko tūrisma motociklu?

delfi.lv Ansis Īvāns

Foto: Kārlis Dambrāns, Ansis Īvāns/Delfi

Ceļojumu motocikls jeb "Green Tourer", kā to piesaka pats ražotājs – itāļu zīmols "Energica". Ar jauno "Experia" tas vēlas paplašināt robežas tam, ko mēs sagaidām no motocikla, kas darbināms ar elektrību. Izrauties no pilsētas komforta un doties ceļā. Kāds ir elektriskais ceļotājs, izmēģināja "Delfi".

Itāļu kompānijas "Energica" vārds pie mums pagaidām nav pārāk plaši dzirdēts, kas nav nekāds brīnums, ņemot vērā, ka uzņēmums ir samērā jauns un darbojas tieši elektromotociklu jomā, kuru izplatību vēl nevarētu saukt par masveidīgu.

Pērn konkursā "Latvijas Gada motocikls" jau startēja šī zīmola ielas motocikls "Eva Ribelle RS", kas attīsta iespaidīgu 170 zirgspēku jaudu un no 0-100 paātrinās 2,6 sekundēs. Tagad "Energica" modeļu klāsts ir papildināts ar tūrisma motociklu "Experia", kas piedalās šī gada konkursā.

Foto: Ansis Īvāns/DELFI

"Experia" jauns ir viss. Pirmais kompānijas modelis, kas radīts ceļošanai un, šķiet, iekļaujas "sport-touring" klasē. Turklāt nevis pielāgots kāds no līdzšinējiem modeļiem, bet izstrādāts pilnībā no jauna, tostarp iegūstot jaunu motoru un akumulatoru. Pats ražotājs uzsver, ka "Experia" ir "Eiropā pirmais zaļais tūrisma elektromotocikls". Tas pielāgots gariem braucieniem un izstrādāts tā, lai būtu ērts diviem braucējiem, kā arī papildaprīkojumā pieejamas bagāžas kastes.

Kādā "Experia" apskatā izlasīju, ka šis modelis "ir lielākais lēciens uz priekšu" elektromotociklu dizainā un spējās, kopš šie transportlīdzekļi ienāca tirgū. Par dizainu komentāru nav – "Experia" izskatās pēc pilntiesīga motocikla, kuram pa gabalu nemaz tā uzreiz nepateiksi, ka darbināms ar elektrību. Pārējais ir izmēģinājumu un datu jautājums.

Mans plāns bija izkļūt no Rīgas, lai izmēģinātu motociklu tam, kam tas radīts, – ceļošanai. Tieši ārpilsēta elektriskajam transportam ir lielākais izaicinājums, jo pie lieliem ātrumiem un vēja pretestības enerģijas rezerves tiek patērētas daudz ātrāk nekā pilsētā.

Foto: Ansis Īvāns/DELFI

Lasīt vairāk...

12.06.2024

iAuto testē motociklu Moto Guzzi Stelvio 1000 ar 1042 cm3 un 115 Zs par 17 000 EUR

08.06.2024

Ziņas